محصول ایرانساخت 6 میلیون دلار ارز صرفهجویی کرد
طی چند سال اخیر ایران در تولید دارو به پیشرفتهای قابل ملاحظهای رسیده است تا جایی که بر طبق گفتههای مسئولین، ایران جایگاه اول را در بین کشورهای منطقه کسب کرده است.
یک شرکت دانشبنیان که پیشتر یک داروی ضد سرطان را در سال 1391 تولید و به بازار عرضه کرده بود اینک در انتظار تاییدیههای لازم برای تولید و عرضه 2 محصول دیگر است.
شرکت دانشبنیان «اکسیر نانو سینا»، در سال 1391 و برای اولین بار در خاورمیانه داروی ضد سرطان نانولیپوزومی دوکسوروبیسین هیدروکلراید تزریقی 20mg/10ml با نام تجاری سینا دوکسوزوم را تولید و به بازار عرضه کرده بود.
مهناز قمی مدیرعامل شرکت دانشبنیان «اکسیر نانو سینا» درباره تولیدات این شرکت گفت: در حال حاضر 3 محصول با نامهای «سینا دوکسوزوم»، «سینا کورکومین» و «سینا آمفولیش» بعد از اخذ تاییدیههای لازم به تولید انبوه رسیده است و 2 محصول جدید با نامهای «سینا نومین» و «سینا لیو» در انتظار اخذ تاییدیه و مجوزهای لازم برای تولید و عرضه است که امیدواریم تا چند ماه آینده این روند اجرا شود.
این فعال فناور گفت: سینا دوکسوزوم یک داروی ضد تومور است که در درمان سرطان سینه متاستاز دهنده به ویژه در بیمارانی که در معرض یا دارای مشکلات قلبی هستند و همچنین درمان سرطان تخمدان پیشرفته استفاده میشود.
این دارو همراه با بورتزومیب (Bortezomib) در درمان مولتیپل میلوما در بیمارانی که حداقل یک درمان اولیه دریافت کردهاند، استفاده میشود.
وی افزود: این دارو همچنین در درمان کاپوسی سارکوما در بیماران مبتلا به AIDS بهکار می رود. این فرآورده حاوی داروییست که قادر است سلولهای سرطانی را به طور انتخابی از بین ببرد.
قمی همچنین بیان کرد: دوکسوروبیسین هیدروکلراید موجود در این فرآورده توسط پوششهای کروی کوچک لیپوزومی احاطه شده است که کمک میکند این دارو از طریق جریان خون بیشتر به سمت بافت سرطانی نسبت به بافتهای سالم بدن هدایت شود، این موضوع میتواند باعث کاهش عوارض جانبی این دارو نسبت به دوکسوروبیسن استاندارد شود.
مدیرعامل شرکت دانشبنیان «اکسیر نانو سینا» درباره میزان اشتغالزایی که با تولیدات این شرکت صورت گرفته است گفت: با تولیدات این شرکت برای 35 نفر به صورت مستقیم شغل ایجاد شده است.
این فعال فناور اضافه کرد: این محصولات به 3 کشور چین، سوریه و قزاقستان صادر شده است و توانسته حدود یک میلیون دلار ارزآوری داشته باشد.
وی افزود: پیش از این داروی مشابه «سینا دوکسوزوم» به کشور وارد میشد که اخیرا از ورود این محصول به کشور جلوگیری شده است.
وی به صرفهجویی انجام شده با تولید این دارو اشاره کرد و گفت: میزان مصرف سالیانه این دارو در کشور حدود 12 هزار (ویال) شیشه است که هر شیشه این دارو به قیمت 500 دلار به کشور وارد میشد که با تولید داخل آن حدود 6 میلیون دلار در سال صرفهجویی ارزی صورت گرفته است.
گزارش از مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری
پایان پیام/
اخبار مرتبط
* شتابدهنده «پرسیسژن» باحضور معاون علمی و فناوری رییسجمهوری افتتاح میشود
* داروی ضد سرطان ایرانی با فرمولاسیون جدید وارد بازار میشود
* پژوهشگران حوزه پزشکی از خدمات آزمایشگاهی بهرهمند میشوند
* ساخت داربست استخوانی حاوی نانوذرات بارگذاری شده
* صادرات نانو اسکوپ AFM؛ ساخت ایران، باکیفیت، ارزان
قطعات پهپادی ایرانساخت با 3 راهبرد فناورانه توسعه مییابد
اسباببازیهای ایرانساخت به بازارهای بینالمللی راه یافت
«نشان ایرانی برتر3» از محصولات ایرانساخت شرکتهای دانشبنیان و خلاق حمایت میکند