عامل پیشرفت کشور «رونق تولید داخلی» مبتنی بر علم و فناوری است
معاون توسعه مدیریت ومنابع معاونت علمی گفت: تولیدات داخلی باید مبتنی برعلم و فناوری باشند تا عامل پیشرفت و توسعه کشور شود.
به گزارش ستاد خبری جشنواره «ایران ساخت»، علیرضا دلیری معاون توسعه مدیریت ومنابع معاونت علمی درباره اهمیت فرهنگسازی در عرصه تولیدات دانش بنیان داخلی و حمایت از آن ها اظهار کرد: هر کشوری برای پیشرفت باید متکی بر تولید داخلی باشد اما باید توجه داشت تنها تولیدی موفق خواهد بود که مبتنی بر علم وفناوری باشد چرا که علم و فناوری به روز شده و ارتقا پیدا می کنند که این ارتقا موجب پیشرفت یک کشور می شود.
عضو شورای سیاستگذاری جشنواره ایران ساخت در ادامه گفت: تولید داخلی می تواند بر اساس خروجی تحقیقات و توسعه باشد و شرایط رقابت پذیری دربازار داخل و خارج را فراهم کند، در همین حال تولیدات داخلی در کشورها می تواند در افق آینده و پیشرفت های یک کشور تاثیر به سزایی داشته باشد این در حالی است که اگرکشوری پایه سرمایه ای خوب و توانمندی بالایی داشته باشد اما پایه علمی برای تولیدات نداشته و یا تولیدات در کشور خود انجام نشود کشور پیشرفته ای نیست و باید به سایر کشورها وابسته شود.
تولید بدون پایه علم یعنی وابستگی به سایر کشورها معاون توسعه مدیریت ومنابع معاونت علمی گفت: با نگاه به کشورهای عربی منطقه می بینیم که این کشورها بسیار پولدار هستند اما دراصل هیچی ندارند زیرا تولیدی از خود نداشته و دانشی نیزبرای تولید در کشور خود ندارند.
دلیری درباره اهمیت اجرایی شدن موضوع تولید داخل و حمایت از آن در کشورگفت:کشور ما باید بر اساس برنامه ای که از پیش تعیین شده بود و در راستای افق برنامه سال 1404 طوری برنامه ریزی کند که تولید را در داخل کشور ارتقا داده و شرایط رقابت پذیری میان محصولات خارجی را فراهم کند.
وی همچنین بیان کرد: باید فرهنگ استفاده از محصولات تولید داخل را در کشور نهادینه کنیم یعنی باید هم ارتقای محصولات و ایجاد شرایط رقابت پذیر و هم فرهنگسازی در کنار هم اتفاق افتد زیرا ما در گذشته نتوانستیم این موضوع رادر کشورنهادینه کنیم که کالای ایرانی محصول برتری است و جشنواره «ایران ساخت» به دنبال این هدف است.
عضو شورای سیاستگذاری جشنواره ایران ساخت با اشاره به این موضوع که در گذشته محصولات تولیدی کشور دارای یک سبقه ثابت تولیدی بوده گفت: این ثبات در تولید که هیچ وقت با پشتوانه تحقیق و توسعه نبود باعث شد که فاصله کالاهای ما با کالاهای خارجی زیاد شده و این نگرش مطرح شود که محصولات ما به روز نیست اما باید توجه داشت که چند سالی است در کشورما تولید رشد بسیار خوبی داشته به طوری که برخی از کالاهای ما رتبه های برتر دنیا را به دست آورده اند.
دلیری درباره رشد و توسعه علم در کشور نیز یادآور شد: علم نیزدر کشور ما با سرعت بسیار خوبی رشد کرده به طوری که سرعت علمی کشور ما 13 برابرمیانگین دنیا است که این نشاندهنده این است که ما در این زمینه پیشرفت خوبی داشته ایم. کسب رتبه اول خاورمیانه در زمینه تولید علم معاون توسعه مدیریت ومنابع معاونت علمی درباره جایگاه علمی ایران در دنیا اظهار کرد: ما درزمینه تولید علم جایگاه بسیار خوبی را کسب کرده ایم به طوری که رتبه اول منطقه خاورمیانه و رتبه 15 یا 16 دنیا را داریم پس بستر ارتقای تولید با پایه علم در کشور به خوبی شکل گرفته و ما باید زیر ساخت های ایجاد شده را توسعه دهیم و در کنار این موضوع فرهنگ رو در جامعه نهادینه کنیم.
تدوین نظام ملی اقتصاد دانش بنیان و رفع خلاء قانونی عضو شورای سیاستگذاری جشنواره «ایران ساخت» به تدوین نظام مالی اقتصاد دانش بنیان اشاره کرد و گفت: دولت تکلیفی را برای تدوین نظام مالی اقتصاد دانش بنیان به معاونت علمی محول کرده که در ماه جاری این موضوع انجام میشود تا خلاء قانونی درحمایت از این طرح ها نداشته باشیم، همه زمینه های مالی از جمله سرمایهگذاری خطر پذیر، ضمانت، بیمه، تامین مالی بانک و مواردی از این قبیل در این نظام درگیر هستند.
وی درادامه افزود: بانک ها تاکنون از طرح هایی با ریسک پایین حمایت می کردند زیراتولید ما مبتنی بر دانش نبوداما با اجرایی شدن نظام مالی اقتصاد دانش بنیان بانک ها باید به سمت حمایت از طرح های پر ریسک و سرمایه گذاری خطر پذیر گام بردارند. دلیری ضمن اشاره به اهمیت تدوین این نظام مالی اظهار کرد: با تدوین این نظام مالی دولت را در بحث صدورضمانت نامه این طرح ها از طریق موسسات دولتی که ایجاد می شود و یا وجود دارد درگیر می کنیم همچنین بیمه ها نیز باید را برای صدور بیمه نامه برای این محصولات درگیر شوند همچنین از طرفی بازار سازی خواهیم کرد و دراین بازارسازی دستگاه های دولتی برای خرید از محصولات داخلی مشارکت خواهند کرد.
عضو شورای سیاستگذاری جشنواره ایران ساخت ادامه داد: قصد داریم تا در خارج از کشور نیز بازار سازی کنیم تا بتوانیم این محصولات را صادرکنیم البته باید قطعا شرایط رقابت پذیری را در نظر بگیریم که این محصوات بتوانند با محصولات خارجی رقابت کنند در کل همه اینها برای این است که ما بتوانیم تولید را بر پایه تولیدات داخلی داشته باشیم و این اتفاق به خوبی دارد می افتد.
وی از بحث فرهنگسازی به عنوان یک امر اساسی و مهم یاد کرد و گفت: در زمینه فرهنگسازی ما ضعف هایی داریم زیرا هنوز در بدنه سیاست گذاران و متولیان حوزه فناوری موضوع داخلی نهادینه نشده چه برسد به جامعه عادی لذا ما باید بسترهای مختلفی را برای افراد تاثیر گذارو قشرهای مختلف این فرهنگ را فراهم کنیم.
ایران ساخت گامی در جهت ترویج فرهنگ استفاده از تولید داخلی دلیری ضمن تاکید بر اهمیت برگزاری جشنواره ایران ساخت بیان کرد: معرفی کیفیت محصولات تولید داخل ؛ بهره برداری از افراد خاص جامعه، دستگاه های اجرایی، مسوولان، هنرمندان و بازیگران برای پذیرفتن فرهنگ استفاده از کالای تولید داخل و ترویج آن در جامعه موضوع بسیار مهم و تاثیرگذاری است در همین راستا برگزاری جشنواره ایران ساخت می تواند کمک شایانی درترویج فرهنگ استفاده از کالای تولید داخل باشد.
وی با اشاره به این موضوع که دیگر دروازه هیچ کشوری برای ورود محصولات تولیدی کشور بسته نیست گفت: با توجه به این موضوع تولید کنندگان باید محصولات خود را با کیفیت عرضه کند تا قابلیت عرضه در بازارهای جهانی را داشته باشد. دلیری ادامه داد: دیگر امکان محدود کردن کالایی در یک شهر یا در یک کشوروجود ندارد به همین دلیل تولید کننده ما باید به ارتقای کیفیت فکر کند و ما هم به عنوان دولت فرهنگسازی را مد نظر قرار دهیم تا در اینده ای نچندان دوراز استفاده از محصولات خارجی بینیاز شویم و محصولاتمان را به کشورهای دنیا صادر کنیم.
جشنواره ملی فرهنگی هنری «ایران ساخت» با اهداف «جریان سازی و تولید محتوا برای فضای مجازی مرتبط با چرخه تجاری سازی، کارآفرینی و اقتصاد دانش بنیان»، «حمایت از خدمات و تولیدات دانش بنیان ساخت ایران»، «ساماندهی واردات بیرویه و ارج نهادن به کالاها و محصولات ایرانی با کیفیت» و همچنین «کمک به برجسته سازی (نشان تجاری) کالاهای مرغوب ایرانی»، در بخش ادبیات، هنرهای تجسمی، رسانه های دیداری و شنیداری، رسانه های دیجیتال و ایده بازاربه همت ستاد توسعه فرهنگ علم، فناوری و اقتصاد دانشبنیان معاونت علمی و فناوری و به دبیر کلی پرویز کرمی و با شعار «فناوری ایرانی، کسب و کار ایرانی» از 16 تا 18 دیماه سال جاری برپا میشود.
آخرین مهلت ارسال آثار به جشنواره «ایران ساخت»، 10 آذرماه 1395 است. علاقهمندان برای کسب اطلاعات بیشتر درباره جشنواره ملی فرهنگی هنری «ایران ساخت» به وبسایت www.iransaakht.ir مراجعه کنند. پایان پیام / 26
قطعات پهپادی ایرانساخت با 3 راهبرد فناورانه توسعه مییابد
اسباببازیهای ایرانساخت به بازارهای بینالمللی راه یافت
«نشان ایرانی برتر3» از محصولات ایرانساخت شرکتهای دانشبنیان و خلاق حمایت میکند